DÄRFÖR VILL DU HA EN PANNLAMPA

Mörkrets intrång är ingen ursäkt för att enbart hålla till inomhus eller på vägar och elljusspår. Med en pannlampa kan du även springa på stigar och du kommer att märka hur roligt det är och vilket fartkänsla det ger!

Eftersom farten är lägre kräver löpning inte lika stark pannlampa som cykling, men mer ljus är alltid säkrare så du inte trampar snett. Många uppskattar modeller med inbyggt batteri eller med batteriet bak på huvudet, så man slipper att krångla med ett batteripack på ryggen eller i vätskebältet.

Många gånger är det billigare att investera i en kvalitativ pannlampa som håller ett decennium istället för att köpa en billig som går sönder efter en halv säsong.

Ljusflöde mäts i enheten lumen. Stirra dig inte blind på antalet lumen. En pannlampa har många andra egenskaper som är betydelsefulla för helhetsupplevelsen, som hur ljusbilden ser ut, batteritid, vikt och antalet olika ljuslägen.

Du bör också leta efter en modell där det finns ett band som går över huvudet, inte bara runt. Nackdelen med att springa med en pannlampa utan band över huvudet är att du måste spänna den väldigt hårt för att den inte ska kasa ner då du springer i lite högre tempo.

Så ut och njut på stigarna i mörkret!