HITTA MOTIVATIONEN EFTER SEMESTERN

Sommar, semester, resor, middagar, släktträffar, glass, bad – och kanske inte så mycket träning? Här kommer fem tips på hur du hittar motivationen efter semestern.

För vissa har kanske semestern inneburit mer tid för träning. För andra har istället träningsvanorna försvunnit. För dig som behöver en spark i baken kommer här fem tips.

  1. Hitta en grupp att träna med. Oavsett om det handlar om Kretsloppets träningskvällar på tisdagar, om klubbträningar, om att springa med en granne eller att träna med din partner så är det ofta ett lyft för motivationen att träna i grupp. Det gör att du får en knuff i rätt riktning och det är alltid svårare att backa ur när du bestämt med andra.
  2. Kör ett specifikt pass. Många nybörjare och motionärer inspireras av att läsa om specifika pass. Det kan handla om olika typer av intervaller med avseende på fart, längd och intensitet. Bläddra i en löpartidning, titta runt på Kretsloppets hemsida eller scrolla i Instagram-flödet så hittar du snart ett roligt pass du kan köra!
  3. Anmäl dig till ett lopp. Att anmäla sig till en löptävling brukar vara ett säkert kort för att bli peppad till träning.
  4. Köp nya löparskor. Det är inget hållbart sätt att tänka kring miljö och ekonomi, men ibland kan ett par nya löparskor, en snygg träningsjacka eller en avancerad pulsklocka kan ge motivationen en rejäl skjuts framåt och göra träningen bättre. Kanske är det någon del av din utrustning som behöver uppdateras?
  5. Mät dina framsteg. Kanske är formen i botten efter semestern? Bra, se då till att testa dig genom att till exempel springa en viss sträcka så fort som möjligt eller i ett visst pulsintervall. Pröva igen några veckor senare och se om du gjort några framsteg.